Faya Farrakhova geeft leerlingen pianoschool vleugels

  Auteur:

(Oud)leerlingen en pianodocente Faya Farrakhova vieren jubileum met optredens. Foto: Frans Nienhuis

(Oud)leerlingen en pianodocente Faya Farrakhova vieren jubileum met optredens. Foto: Frans Nienhuis

HUMMELO - Op zaterdag 25 januari vierde de uit Rusland afkomstige Faya Farrakhova met een zeer geslaagd jubileumconcert het feit dat ze 12,5 jaar geleden begon met haar pianoschool in Hummelo. In de afgelopen jaren heeft ze hier een bloeiende praktijk opgebouwd waar vele leerlingen van jong tot oud het pianospel hebben geleerd.

Het druk bezochte concert vond plaats in de feestelijk versierde grote zaal van hotel restaurant de Gouden Karper in Hummelo. Faya mocht voorafgaand aan het concert vele felicitaties in ontvangst nemen, waaronder die namens de gemeente Bronckhorst. Deze werd overgebracht door wethouder Evert Blaauw die onder andere cultuur in zijn portefeuille heeft.

Het eerste deel van het programma werd gevuld met optredens van haar huidige leerlingen met een ruime variatie aan nummers. Behalve klassiek repertoire van componisten als Beethoven en Satie werd er ook hedendaagse muziek gespeeld, waaronder het winnende songfestivalnummer Arcade van Duncan Lawrence.
In het tweede deel van het programma stonden oud-leerlingen op het podium, die met indrukwekkende individuele bijdragen Faya op muzikale wijze feliciteerden met haar jubileum.

De meesten van hen begonnen al heel jong, soms toen ze pas zeven of acht jaar waren met pianolessen in Faya's pianoschool. Het was dan ook heel bijzonder om hen nu als jongvolwassenen te horen spelen. Enkelen van hen zijn doorgegaan in de muziek en brachten op deze jubileumavond een eigen nummer ten gehore wat zeer in de smaak viel bij het publiek.
Al met al kan door de bezoekers, de optredende artiesten en natuurlijk Faya Farrakhova zelf worden terug gekeken op een zeer geslaagde avond.

Plaats hier je reactie:
Plaats hier je opmerking of stel je vraag

In het blog
In Vkontakte
In Facebook